Radionica Kundalni Yoge

Tomasz Winski (Hajreet Singh)

Tomasz Wiński nam dolazi iz Poljske. On je profesionalni astrolog i drži časove yoge. Njenova astrološka specijalnost je horarna i tradicionalna astrologija. Piše astrološki blog Astrologus.pl. Član je Poljskog udruženja astrologa i Astrološkog udruženja Velike Britanije. Predavač je na astrološkim konferencijama u Varšavi. Takođe ima certifikat da bude predavač Kundalini Yoge, da radi radionice kundalini yoge i drži časove. On takođe praktikuje Sat Nam Rasayan, što je hiling tehnika (isceljujuća tehnika) u tradiciji Kundalini Yoge. U ovoj tehnici Hiler (Iscelitelj) isceluje iz stanja duboke meditacije (shuniya).
Radionica Kundalni Yoge
Subota, 14. mart, 2015. (12:00-15:00)
Hotel Park, Novi Sad
Organizatori:
Jelena Ilić-Instruktor joge
telefon: 063 189 89 98
Smiljana Gavrančić-profesionalni ISAR C.A.P. Astrolog
telefon: 063 350 227


Kundalini Yoga je drevna tehnologija disanja, pokreta, meditacije i mantri. VežbanjeKundalini Yoge održava vaše telo u optimalnom fizičkom zdravlju, povećava kapacitet pluća, stimuliše cirkulaciju, leči hormone i nervni sistem, stimuliše mozak, što povećava otpornost na stres i obezbjeđuje efikasnost u akciji. Ovo su koristi koje možete osetiti od samog početka vežbanja, već na prvom času.
Ovaj čas će obuhvatiti i vežbanje Kundalini Yoge (aktivni set vežbi – kriya i učenje meditacije i mantri), ali takođe i objašnjenje tradicije i izvora ovog oblika yoge.Ovaj čas je za svakoga, čak i za početnike i one koji ne vežbaju Kundalini Yogu ili neku drugu vrstu yoge.
Radićemo sa kundalini energijom, koja „spava“ u ljudskom telu u podnožju kičme, na mestu koje se zove prva čakra – Muladahara. Tokom vežbanja yoge, ova energija se postepeno stimuliše i usmjerena je prema gore duž kičme u okviru centralnog energetskog kanala tela koji se zove Shushumna. Kundalini prati Shushumnu do mesta u fizičkom telu, koje je epifiza u centru mozga.
Radionice yoge i meditacije biće dopunjene pomoću gonga. Vibracije gonga usporavaju frekvenciju mozga i smanjuju stres. Zvuk gonga nas pogađa ne samo kada ga čujemo, već, takođe, kada iskusimo akustične vibracije u cijelom telu. One nam pomažu da se oslobodimo tenzije i anksioznosti (strahova) i imaju veoma jak efekat čišćenja.
“Šta je kundalini? To je celokupna energija Kosmosa u pojedincu i iznad pojedinca. To je energija svesnosti. Bez stalnog toka te energije, ne biste mogliživeti.” (Yogi Bhajan)

„Upravo kao što sve reke završe u okeanu, sve vrste yoge na krajupodižu kundalini, što je kreativni potencijal ljudskog bića.“ (Yogi Bhajan).



Коментари

Популарни постови са овог блога

Zavrtite točkove energije ka višoj svesti

Pranajama – kontrolisana plovidba na talasima Daha