Joga raj – Salaš Volić


Aktivni vežbači i zaljubljenici u jogu okupljeni oko Udruženja Joga Om iskoristili su jedan od retkih prelepih dana bez majskih kiša da vežbaju i uživaju na Salašu Volić, kraj Čeneja.
Nas pedesetak, različite dobi, spremnosti i oba pola spojila je ista ideja - ljubav prema prirodi, čistom vazduhu i predivnom ambijentu ovog autentičnog vojvođanskog salaša koji se četvrtu godinu zaredom pokazuje kao pravi raj za jogine.
Bežeći od klasičnog koncepta vežbanja u salama, sa radošću smo pohrlili da rasporedimo svoje prostirke na sveže pokošenu travu. Prvi deo programa i dobrodošlicu poželela je organizatorka i dugogodišnji licencirani instruktor joge i meditacije Jelena Ilić koja je otvorila program kombinacijom laganih vežbi istezanja i opuštanja. Svaki pokret savršeno je pratila čarolija zvuka harfe koju je uživo, na sveopšte oduševljenje, proizvodila profesorka i virtuoz ovog instrumenta - Željka Milošević, uvek rado viđen gost i saradnik Udruženja.
Okrepljenje za telo i dušu nastavljeno je uz maštovito osmišljenu vegetarijansku i vegansku zakusku uz domaća peciva, pite i raznovrsne namaze. Pošto je pet čula zadovoljeno, za buđenje onog šestog i uspostavljanje konekcije sa višim nivoima, svešću i božanskim, usledila je gong kupka iskusne i veoma tražene Anike Petrović uz pratnju harfe... Dok se svaka naša ćelija osvežavala i osvešćivala, stvarala se kosmička fuzija zvukova univerzuma i ovozemaljskih – harmonija gonga i harfe uz pojanje ptica, note koje su u daljini suptilno svirale sve životinje i životinjice na imanju...i zvuk našeg daha, naših duša koje su se povezivale sa svojom suštinom.
Bogat ručak ostavio je želju tek za laganom šetnjom i istraživanjem svakog kutka prelepog salaša, zagledanjem svake životinjice i uživanjem u slasnim zalogajima zrelih marela.Miris procvetalog jasmina mamio je nozdrve dok smo od Aleksandre Obradović, floriterapeuta i homeopate slušali o malo poznatoj dijagnostičkoj metodi kvantne medicine - aparatom Bicom, koja nam može na prirodan i bezbedan način rasvetliti mnoga pitanja našeg zdravlja.
Vožnja karucama sa pogledom na lepote nepreglednih vojvođanskih polja pripremilo je fokus za predstavljanje još tehnika opuštanja i aštanga vežbi joga instruktora, prijatelja i saradnika. Na našu radost, finale je zaokruženo još jednim nezaboravnim gong putovanjem...
Druženje, učenje, rast... je za ovu priliku završeno.
Hvala domaćinima izleta Salašu Volić, na ukazanom gostoprimstvu, ljubaznosti i organskom ambijentu, kao i podršci zdravoj zajednici u čijoj smo zajedničkoj misiji.
Hvala svim saradnicima i prijateljima koji su nam saputnici na ovom predivnom Putu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Zavrtite točkove energije ka višoj svesti

Pranajama – kontrolisana plovidba na talasima Daha